Om mig

Hippocrates sa ”Din mat skall vara din medicin och din medicin skall vara din mat”. Det han menade var förstås att vi skall äta så att vi håller friska. Kloka ord som håller än idag.

Att göra allt  jag själv kan för att hålla mig frisk är något jag tror på. Min hälsa är mitt eget ansvar – och ingen annans.
Att det här till största delen ska ske med naturliga medel och metoder är något som alltid har legat mig varmt om hjärtat och därför föll det sig naturligt att jag började studera alternativa behandlingsmetoder.
Jag tror att vi egentligen har allt vi behöver i naturen runt omkring oss.

Jag började med att läsa zonterapi. Det tog tre år innan jag var färdigutbildad fotzonterapeut och den utbildningen gick jag på RFZ-skolan i Ucklum.
Under utbildningens gång hörde jag mycket om homeopati och därmed var det intresset väckt.
Jag fortsatte med att läsa homeopati, eller rättare sagt, jag utvecklade min verksamhet till att också omfatta homeopati.

Jag började med att gå tre år på Hahnemann-skolan i Göteborg. Här fick jag ”blodad tand”.
Jag  fortsatte med att läsa klassisk homeopati  på Nordiska Akademin för Klassisk Homeopati (NAKH) för Gunnar Jansson i Norrköping.
Efter det fanns det ingen återvändo – jag var tvungen att få lära mig mer och av den bäste dessutom. Jag anmälde mig till International Academy for Classical Homeopathy där jag läste ännu mer klassisk homeopati under ledning av George Vithoulkas i fyra år.
Skolan ligger på ön Alonissos i den grekiska ö-världen. Svåråtkomligt…ja, men Mr. Vithoulkas resonerar som så att ”vill man lära sig den bästa homeopatin så kommer man till Alonissos, även om det kan vara svårt och strapatsrikt ibland”.

Och folk kommer! De kommer från alla kontinenter och från ett oräkneligt antal olika länder för att lära sig klassisk homeopati. För att lära sig av en av vår tids största mästare inom homeopati – George Vithoulkas.
George Vithoulkas är en riktig kändis i homeopati-kretsar och han fick mottaga det s.k. Alternativa Nobelpriset – eller Right Livelihood Award, som det egentligen heter – 1996 för sitt arbete för att föra homeopatin framåt. Jag hade förmånen att få närvara vid ceremonin när han mottog sitt pris.

Förutom zonterapi och homeopati har jag också läst ”vanlig” medicin på Thalamus i Uppsala – en kurs utformad för alternativmedicinare och som motsvarar ca. 80 högskolepoäng. Där gick jag också i tre år.

För mig är, speciellt den klassiska homeopatin, ett detektivarbete och det finns nog inget jag gillar bättre än en bra deckarhistoria…